Maratonin ME-nainen Paula Radcliffe on valmis oikeustoimiin, mikäli Kansainvälinen yleisurheiluliitto tukee Euroopan yleisurheiluliiton hallituksen päätöstä.

Euroopan yleisurheiluliiton hallitus on esittänyt, että ennen vuotta 2005 tehdyt Euroopan ennätykset mitätöitäisiin. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on säilyttänyt urheilijoiden veri- ja virtsanäytteitä vuodesta 2005 lähtien.

Radcliffe juoksi maratonin ME-ajan 2.15.25 Lontoossa huhtikuussa 2003. Koska Radcliffen noteeraus on juostu ennen vuotta 2005 ja on ME-ajan lisäksi luonnollisesti myös Euroopan ennätys, niin naisen tulos menettäisi arvonsa.

Brittinainen ei sulata Euroopan yleisurheiluliitto EAA:n suunnitelmia. Radcliffe on valmis haastamaan IAAF:n oikeuteen, mikäli yleisurheilun kattojärjestö puoltaa EAA:n ehdotusta.

– Toivottavasti ei tarvitse mennä siihen pisteeseen. Toivottavasti hallintoelin kuuntelee meitä ja tekee työnsä, eli suojelee puhtaita urheilijoita, Radcliffe kertoi Sportsmailille.

Radflicce on puhunut asiasta kolmiloikan ME-mies Jonathan Edwardsin ja muiden urheilijoiden kanssa, joiden ennätykset ovat uhattuna. He ovat valmiita taistelemaan suojellakseen tekemiään ennätyksiä.

– Meidän luonteeseemme ei kuulu aiheuttaa ongelmia, mutta meidän on ehkä tarkasteltava kaikkia vaihtoehtoja, Radcliffe painotti.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto ei ole vielä ottanut kantaa Euroopan liiton tekemään aloitteeseen.