Suunnistaja Mårten Boström kilpailee tulevana viikonloppuna Virossa MM-katsastuksissa.

Sprintin maailmanmestari vuodelta 2013 on kilpaillut alkukevään säästeliäästi, osin jopa viestipainotteisesti. Syynä säästöliekkiin on ollut viime marraskuussa leikattu peronius-jänne ja jalan kuntoutus.

Boströmin mukaan kuntoutus on sujunut siihen malliin, että paikka MM-kisoissa Virossa on mahdollinen.

– Voimataso jalassa ei ole vielä normaali, joten olen jonkun verran joutunut tekemään harjoittelussa kompromisseja. Se ei kuitenkaan tarkoita, että olisin harjoitellut aiempaa heikommin, sillä tässä vaiheessa ei enää tarvitse kerätä 160-200 kilometrin viikkoja, Boström toteaa.

Boström sanoo harjoittelunsa tähtäävän kesä-heinäkuun vaihteeseen, jolloin Virossa käydään suunnistuksen MM-kisat. Siellä hän tähyää erityisesti sprinttimatkoille ja viestiin.

– Tavoitteeni on selkeästi MM-sprintissä, sillä siinä saan henkilökohtaisen suorituskykyni parhaiten esiin. Lisäksi viestit kiinnostavat, sillä koen ne myös omiksi vahvuuksikseni.

Maajoukkuesuunnistajat antavat viikonloppuna MM- ja maailmancup-näyttöjään Virossa kolmella matkalla. Perjantaina on ohjelmassa sprintti, lauantaina keskimatka ja sunnuntaina pitkä matka. Suomen lisäksi joukkueitaan katsastavat MM-leireillään mm. Sveitsi, Norja ja Tanska, joten mittarit maailman huipputasoon ovat kohdillaan.

Lähde: Suunnistusliitto