Korkeuden maailmanmestari Maria Lasitskeneä (os. Kutshina) ei huolittu venäläisten tavoin Lontoon Timanttiliigan kilpailuun, sillä järjestäjillä on päätäntävalta osallistujien suhteen (uutinen).

Venäläisurheilijat ovat hiljalleen pääsemässä dopingpannasta ja tällä hetkellä joidenkin venäläisten kisaaminen onnistuu ainoastaan neutraalin lipun alla. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF on sulkenut Venäjän yleisurheiluliiton toiminnastaan valtiojohtoisen dopingin vuoksi.

Korkeuden MM-kultaa Pekingissä 2015 voittanut Lasitskene oli osannut varautua siihen, ettei venäläiset ole tervetulleita kaikkiin kisoihin. Siinä missä Lontoo ei Lasitskeneä kelpuuttanut, nähdään hänet kolmessa Timanttiliigan kisassa Eugenessa, Roomassa ja Tukholmassa.

– Ei tässä ole mitään ihmeellistä. Olimme jo valmistautuneet, ettei tämä helppoa tule olemaan, sanoo Lasitskene Venäjän yleisurheiluliiton sivuilla.

Lasitskene ei edes halua kilpailla paikoissa, joihin hän ei ole tervetullut. Lasitskenen kilpailukalenterissa on naisen mukaan riittävästi tapahtumia. Lasitskene kisaa paljon kotimaassaan ja elokuun MM-kisat ovat päätähtäin.

– Kauden päätavoite ei ole muuttunut: puolustaa MM-titteliä Lontoon kauniissa kaupungissa!