Suomalainen Timi Hellman, 26, meloo SUP-laudalla Suomen rannikon päästä päähän, yhteensä noin 1300 km.

Kyseinen reitti melotaan ensimmäistä kertaa SUP-laudalla. Matka alkaa kesäkuun viidentenä päivänä Virojoelta ja päättyy Tornioon. Hellman arvioi sen kestoksi 5-6 viikkoa.

– Idea alkoi kypsyä jo muutama vuosi sitten. Alunperin suunnittelin lähteväni reissuun purjelaudalla, mutta päädyin kuitenkin SUP-lautaan sen käytännöllisyyden takia. Haluan nähdä Suomen rannikon kunnolla ja tehdä jotain, mitä kukaan ei ole vielä täällä tehnyt, Hellman kertoo tiedotteessaan.

Hellman tekee matkan yksin, mukanaan ainoastaan varusteet, joita pystyy kuljettamaan laudan päällä. Yöpyminen tapahtuu sopivan paikan tullen kuivalla maalla, miehen mukana kulkevassa teltassa.

– Odotan eniten, miten SUP-lauta sopii välineenä näin pitkään matkaan ja retkeilytarkoitukseen. Vaikka se ei sopisikaan, aion toteuttaa koko matkan siitä huolimatta, Hellman nauraa.

Matkalla hän haluaa myös tuoda esille Suomen kaunista rannikkoa ja lisätä tietoutta Itämeren tilasta. Itämeren uhkia ovat muun muassa rehevöityminen ja merenkulku.

– On hyvä muistaa, että näistä asioista meidän jokaisen täytyy pitää huolta. Suuri osa Itämeren saasteis-ta on yksityishenkilöiden aiheuttamia, hän sanoo.

Hellman päivittää reissutilannettaan Facebookissa (linkki).