Suomen alppimaajoukkueet pääsivät jatkamaan tänä keväänä kautta suotuisissa olosuhteissa pitkään.

Samu Torsti ja Eemeli Pirinen harjoittelivat Itävallassa, jossa treenasi myös Levillä viime viikolla pujotteluharjoituksia laskenut Andreas Romar. Riikka Honkanen ja Hilla Hannola olivat myös Levin lumilla.

Tulevan kauden harjoittelu ja fysiikkatestaukset on jo aloitettu, ja edessä oleva olympiatalvi tuo joukkueille ennätysmäärän leirejä.

– Alkavalla kaudella on luvassa sekä fysiikka- että lajileirejä enemmän kuin koskaan. Tällä hetkellä näyttää oikein hyvältä myös terveystilanteen suhteen, joten fiilis on korkealla, kommentoi päävalmentaja Janne Haarala.

Viime joulukuussa kautensa keskeyttäneen ja selkä- sekä lonkkaoperaatiot läpi käyneen Marcus Sandellin kuntoutuminen on sujunut hyvin.

– Leikkaukset osoittautuivat erittäin tarpeellisiksi ja nyt on ollut ilo huomata, miten kroppa alkaa toimia tehokkaammin ja kivuttomammin. Projekti on pitkä ja tuskallisiakin hetkiä on ollut ihan riittävästi. Mutta tavoitteena on olla suksilla syyskuun alussa ja päästä starttaamaan Söldenissä kauden avauksessa, Sandell analysoi.

Lähde: Ski Sport Finland