Espoon Telinetaitureiden Oskar Kirmes nappasi SM-kultaa miesten telinevoimistelun 6-ottelussa lauantaina. Naisten telinevoimistelun 4-ottelun mestaruus puolestaan meni Suomen Taitovoimisteluklubin Maija Leinoselle.

Jyväskylässä pidettävissä SM-kisoissa Kirmes voimisteli ylivoimaiseksi ykköseksi pistein 77.600. Espoon Telinetaitureiden Miro Niemi nappasi SM-hopeaa 73.00 pisteellä. SM-pronssi puolestaan meni Turun Urheiluliiton Card Franzille (72.450).

Kirmes oli iloinen mestaruudestaan, mutta urheilija itse näki suorituksessaan vielä parannettavaa.

– Tottakai hyvä fiilis kun mestaruus tulee, mutta ei ihan ollut minun päiväni tänään. Tuli ihan liikaa virheitä. Alisuoriuduin tänään, mutta ei sille voi mitään. Huomenna pitäisi kuitenkin tehdä telineet paremmin, niin lähdetään taistelemaan kultamitalista kaikilla telineillä, Kirmes sanoi.

Naisten telinevoimistelussa kilpailu oli niin ikään tiukka. 4-ottelun voittajaksi selviytyi Suomen Taitovoimisteluklubin Leinonen 48.800 pisteellä. Tampereen Voimistelijoiden Annika Urvikko voimisteli SM-hopealle pistein 47.150. SM-pronssi meni Turun Urheiluliiton Helmi Murrolle (45.850).

Leinonen oli suoritukseensa todella tyytyväinen.

– Onhan siinä kaikenlaista hienosäätöä vielä, mutta kokonaisuudessaan olen kyllä tyytyväinen. Fiilis on hyvä, ja sain ehjän kisan. Viime viikolla kun oli treeneissä vähän vaikeuksia, mutta nyt sain tehtyä kaiken ehjällä sarjalla, joten tosi onnellinen siitä.

Sunnuntaina miesten ja naisten telinevoimistelussa vuorossa on telinekohtaiset finaalit kello 16 alkaen.

Lähde: Voimisteluliitto