Lauantaina Shanghain Timanttiliigassa nähdään erittäin kova kattaus, kun mukana on peräti 12 Rion viime kesän olympiavoittajaa.

Kiekossa Kroatian Sandra Perkovic heitti jo helmikuussa 70,23, mikä on maailman kärkitulos. Miesten kiekossa on mukana saksalaislegenda Robert Harting, jonka Rion voittotulos oli 68,37.

Pikamatkojen tähti on 100 metrillä Jamaikan kaksinkertainen olympiavoittaja Elaine Thompson. Hän on juossut satasen jo 10,75 hiukan liian tujakkaan myötätuuleen (+2,2m/s).

Bahaman olympiavoittaja Shaunae Miller-Uibo avaa kautensa naisten ratakierroksella.

Seipään ME-mies Ranskan Renaud Lavillenie kohtaa Rion kultamitalistin Brasilian Thiago Brazin.

Korkeuden olympiavoittaja Kanadan Derek Drouin saa vastaansa Dohan avauskisan voittaneen Qatarin Mutaz Essa Barshimin. Qatarilainen teki Dohassa maailman kärkituloksen 236.

Pituudessa nähdään olympiavoittaja Jeff Henderson. Jenkki saa vastaansa alkukauden sensaation, eteläafrikkalaisen Luvo Manyongan, joka on hypännyt jo Afrikan ennätyksen 865 tällä kaudella.

Miesten 800 metrillä nähdään kaksi edellistä olympiakultaa vienyt Kenian David Rudisha, joka on myös lajin ME-mies.

Naisten 1500 metrillä mukana on Kenian Faith Kipyegon, joka löi Rion kiritaistelussa kirkkaasti etiopialaisen ME-naisen Genzebe Dibaban. 3000 metrin esteissä on mukana ME-nainen ja hallitseva olympiavoittaja, Bahrainin Ruth Jebet. Kenian Hyvin Kiyeng antanee hyvän vastuksen, hän oli Dohan kirissä kaksikosta vahvempi.

400 metrin aidoissa nähdään myös Rion kärkikaksikko, kun olympiavoittaja Kerron Clement kohtaa olympiakakkosen Turkin Yasmani Copellon.

110 metrin aidat päättää perinteisesti Shanghain illan, olympiavoittaja Jamaikan Omar McLeod on luonnollisesti mukana. Hän juoksi viime kaudella 12,98. 23-vuotias nuorukainen on kiskaissut jo tällä kaudellakin kovan ajan 13,04. Vastus on kova, sillä viivalla ovat myös Rion kakkonen Kuuban Orlando Ortega, ME-mies USA:n Aries Merritt, hallitseva maailmanmestari Venäjän Sergei Shubenkov sekä myös maailmanmestaruuden lajissa voittanut toinen jenkki David Oliver.