Pituushypyn maailmanmestari ja olympiavoittaja Greg Rutherford kilpailee tänään Manchesterissa, kun kaupunki toipuu edelleen kammottavasta pommi-iskusta Manchester Areenalle, missä kuoli yli 20 ihmistä kesken konsertin.

Rutherford kuvitteli, että järjestäjät olisivat peruneet illan Arcadis Great CityGames -kilpailut, mutta on tyytyväinen, ettei niin tapahtunut.

– On fantastista, että kilpailut päätettiin kuitenkin pitää. Tässä näytetään, että ihmiset eivät pelkää, vaikka näitä sekopäitä pyörii täällä, vuoden 2012 olympiavoittaja Rutherford sanoo Athletics Weeklylle.

– Tällä vaikealla hetkellä on tärkeää, että ihmisille tarjotaan yhä viihdettä, jotain, mistä he saavat iloa.

Rutherford tunnetaan urheilijana, joka ottaa mielellään kontaktia ihmisiin kesken kilpailunkin, nyt hän kokee sen erityisen tärkeäksi.

– Monet unohtavat, että jos ei olisi faneja, ei olisi urheilua. Jos menet kilpailuihin, etkä puhu kenellekään ja olet täysin sulkeutunut, se ei ole mielestäni oikein.

– Minä vain juoksen ja hyppään sitten hiekkalaatikkoon. Olen onnekas, kun olen siinä maailman parhaita. Mutta onhan se naurettavaa, minä en pelasta henkiä tai mitään sellaista. Silti ihmiset tulevat katsomaan minua ja hurraavat. Kannustankin kaikkia urheilijoita olemaan interaktiivinen katsojien ja fanien kanssa, menkää sinne heidän joukkoonsa ja pitäkää hauskaa, Rutherford sanoo.

Nyt 30-vuotias Rutherford voitti maailmanmestaruuden 2015. Hänen ennätyksensä on 851 vuodelta 2014. Tällä kaudella hän ei ole vielä kilpaillut, viime kesän paras oli 831. Riossa hän otti olympiapronssin tuloksella 829. Kesän tähtäin on luonnollisesti Lontoon MM-kilpailuissa.