Yhdistetyn maajoukkueurheilijat, Lahden Hiihtoseuraa edustaneet Jim Härtull ja Mikke Leinonen päättävät aktiiviurheilijan uransa. Kaksikon tulevaisuuden suunnitelmat ovat työelämässä ja opinnoissa.

Härtull kilpaili ensimmäisen kerran yhdistetyn maailmancupissa vuonna 2008 Rukalla. Maailmancupstartteja Härtulille kertyi yhteensä 38 ja MM-kisoissa hän edusti kahdeksassa kilpailussa.

Paras arvokisasijoitus ja uran hienoin muisto on Falunin vuoden 2015 MM-kisoista. Kaksi vuotta sitten Härtull nappasi parisprintissä neljännen sijan Ilkka Herolan kanssa.

– Kyllä Falunin MM-kisat ovat päällimmäisenä mielessä. Myös Japanista on hienoja kokemuksia. Uran aikana pääsin varmasti käymään monessa paikassa, minne ei lomalle tulisi mentyä, mietti Härtull.

Vaikka syksyn sateisia sauvarinteitä ei Härtulilla tule ikävä, ei liikuntaa ja urheilua Härtull aio hylätä. Töiden ohessa Härtull aikoo hiihtää pitkänmatkan hiihtoja.

– Finlandia vuonna 2018, ehkä joskus tulevaisuudessa Vasaloppet ja Marcialonga. Kyllä kilpailuvietti sinällään on vielä olemassa, jatkaa Härtull.

Leinonen on urheilun ohella opiskellut Lahden muotoiluinstituutissa ajoneuvomuotoilua. Kesällä edessä ovat työt ja vielä viimeinen vuosi opintoja ennen valmistumista.

Urheilun lopettamispäätös oli Leinoselle vaikea.

– On se aina vaikeaa. Kun on 3,5 vuotiaasta lähtien hypännyt mäkeä ja liikkunut tavoitteellisesti, ei päätös ole koskaan helppo, Leinonen sanoo.

Leinosen ensimmäinen maailmancupstartti oli Lahden Salpausselän kisoissa keväällä 2011. Leinonen kilpaili kaksi olympiastarttia sekä kolme MM-kilpailua. Maailmancupin lähtöviivalla mies oli 37 kertaa.

Lähde: Hiihtoliitto