Helsingin Kisa-Veikkojen Topi Raitanen sivalsi hyvän siivun ennätyksestään juoksemalla 3000 metrin esteet kauden kotimaiseen kärkiaikaan 8.46,10 Belgian Oodergemissä. Raitanen voitti kilpailun b-erän.

– Meidän erän jänis lähti 8.50:een tähtäävää vauhtia, jota kesti pari kierrosta. Jouduin sen jälkeen vetohommiin neljän kierroksen ajaksi. Vauhti vähän vaihteli, mutta sain lopun puristettua hyvin, Raitanen kertaili kilpailua.

Raitasen, 21, ennätys ennen Belgian kilpailua oli kaksi vuotta sitten juostu 8.52,75. Suunnistajana ja estejuoksijana viihtyvä Raitanen satsaa tälle kaudelle estejuoksuun ja alitti Belgiassa kirkkaasti 22-vuotiaiden EM-kisojen tulosrajan.

– Se oli hyvä avaus. Ajasta lähtee vielä useita sekuntia. Ennätyksen pitää kesän lopussa olla alle 8.40:n, Raitanen kaavaili.

Seuraavan kerran Raitanen juoksee esteet kesäkuun 4. Raaseporin Tähtikisoissa.

– Talvi oli vaikea, mutta kunto on hyvässä nosteessa, juoksija sanoi.

Oman ennätyksen ja kevään kotimaisen kärkituloksen pinkoi Oordegemissa myös Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinne. Hän juoksi 1500 metriä 3.47,15, joten ennätys koheni 0,3 sekunnin verran.

Rinne oli Sveitsin Jonas Rässin voittaman erän neljäs. Rässin voittoaika oli 3.45,13. Espoon Tapioiden Tuomo Salonen oli samassa erässä seitsemäs ajalla 3.48,28.

Kuopion Reippaan Samu Mikkonen oli kolmas yhdellä Oordegemin kisojen lukuisista 1500 metrin eristä ennätyksellään 3.49,03. Aiempi ennätys oli 3.50,70.

Joensuun Katajan Arttu Vattulainen (kuvassa) juoksi Belgiassa 5000 metrin kauden kotimaiseksi kärkiajaksi 13.59,23.

Turun Urheiluliiton Robin Ryynänen juoksi 5000 metrin ennätyksensä 14.20,26. Ryynänen voitti yhden myöhään illalla juostuissa eristä. Hänen aiempi ennätyksensä oli 14.46,28.

Sjundeå IF:n Eero Saleva oli Ryynäsen voittamassa erässä toinen ennätyksellään 14.35,01. Aiempi ennätys oli 14.49,94.