Entinen naistennistähti Margaret Court nosti ison kohun kommenteillaan seksuaalisista vähemmistöistä.

Hän kertoi tenniksen olevan täynnä lesboja ja ilmoitti radiohaastattelussa, että seksuaalisten vähemmistöjen oikeuksia ajavat ihmiset ovat paholaisesta.

Lisäksi Court ilmoitti tästedes boikotoivansa australialaista lentoyhtiö Qantasia, koska yhtiö tukee samaa sukupuolta olevien ihmisten vihkimistä.

ATP-rankingin ykköspelaaja Andy Murray on täysin tyrmistynyt puheista.

– En käsitä, miten kenellekään voi olla ongelma, jos kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä menee naimisiin. Sillä ei ole väliä, jos he ovat kaksi miestä tai kaksi naista. Mielestäni kaikilla on oltava samat oikeudet, joten en todellakaan jaa rouva Courtin näkemyksiä, Murray sanoo PinkNews-sivuston mukaan.

– Tämän takia harkitsen jopa, etten pelaa Australian avoimissa enää Margaret Courtin mukaan nimetyllä kentällä. Olisi hyödyllistä, jos kaikki boikotissa mukana olevat ilmoittaisivat tämän jo etukäteen ennen turnausta. Se aiheuttaisi varmasi paljon puheita, ehkä tekojakin.

– Jos vaikka samassa rintamassa olevat pelaajat vaatisivat kentän nimen muuttamista, se on tehtävä ajoissa. Katsotaan, mitä tapahtuu, Murray sanoi.

Myös entinen huippupelaaja Martina Navratilova on vaatinut kentän nimen muuttamista.

Murrayn entinen valmentaja Amelie Mauresmo sai juuri lapsen partnerinsa kanssa, hän tuli ulos kaapista 1999 ja kertoi avoimesti olevansa lesbo. Murray kertoi omistavansa Lontoon viime kauden ATP-finaalivoittonsa Mauresmolle.