Serbialainen tennissuuruus Novak Djokovic on antanut potkut valmentajalleen Marian Vajdalle, fysiikkavalmentaja Gebhard Gritschille ja fysioterapeutti Miljan Amanovicille. He olivat työskennelleet yhdessä yli kymmenen vuotta.

Djokovic ei ole saanut peliään kulkemaan odotetusti viime vuoden Ranskan avointen jälkeen. Kauden alussa hän karahti Australian avoimista ulos jo toisella kierroksella.
Hän on edelleen maailmanlistan kakkosena, mutta vuoden ainoa voitto tuli Qatarista helmikuun alussa. Sen jälkeen hän on pelannut kuusi turnausta, muttei ole selvinnyt yhdessäkään edes välieriin.

– Olen ikuisesti kiitollinen Marianille, GG:lle ja Miljanille vuosikymmenen ystävyydestä, ammattimaisuudesta ja paneutumisesta. Ilman heitä en olisi koskaan saavuttanut huipputasoa pelaajana, Djokovic kertoi tiedotteessaan.

– Mutta haluan pelata paremmin ja olla yhtä sitkeämpi. Olen luonteeltani metsästäjä, ja haluan saalistaa takaisin sen voittamisen kipinäni. Tämä ei ollut helppo päätös, mutta olimme lopulta yhtä mieltä siitä, että kaipaan muutosta.

– Edessäni on nyt uusi sivu elämässä. Urani on aina edennyt nousujohteisesti, mutta nyt olen joutunut kokemaan, miltä tuntuu, kun suunta on väärä. Haluan löytää tien takaisin huipputasolle.

Djokovic ei aio kiirehtiä uuden valmennustiimin nimittämisessä.