Yleisurheilun Timanttiliiga vuosimallia 2017 käynnistyy perjantaina Dohassa, Qatarissa.

Vuodesta 2010 järjestetty Timanttiliiga on kokenut uudistuksia. Tällä kaudella yleisurheilusarjassa kisataan uudistetuin säännöin.

Isoin muutos lienee se, että lajien voittajat ratkeavat vasta finaalitapahtumissa 24. elokuuta Zürichissä ja 1. syyskuuta Brysselissä.

Osakilpailuja on lajista riippuen neljästä kuuteen. Kahdeksan parasta urheilijaa saa pisteitä osakilpailuissa. Voittaja saa kahdeksan pistettä, kakkonen seitsemän ja niin edelleen, kahdeksanneksi sijoittunut saa yhden pisteen.

Finaalitapahtumiin pääsee mukaan osakilpailujen perusteella lajinsa seitsemän, kahdeksan tai 12 parasta urheilijaa. Finaalissa lajin paras palkitaan timantilla, 46 000 eurolla ja tietyin varauksin MM-kisojen villillä kortilla.

Rahapalkintoja jaetaan jokaisen lajin kahdeksalle parhaalle samoin kuin muissa Timanttiliigan kisoissa, mutta finaalissa rahasummat ovat suuremmat.

Dohan kauden avauskilpailussa mukana on peräti 16 hallitsevaa olympia- MM-voittajaa. Qatarissa kilpailevat muun muassa pikajuoksija Elaine Thompson, kolmiloikkaaja Christian Taylor, korkeushyppääjä Mutaz Barshim, keihäänheittäjä Thomas Röhler ja kuulantyöntäjä Michelle Carter.

Kisojen ainoa suomalainen on keihäässä kisaileva Tero Pitkämäki.