Yhdistetyssä viisi MM-kultaa saavuttanut Jason Lamy-Chappuis on yllättäen päättänyt tehdä paluun kilpaladulle.

Ranskalainen päätti uransa keväällä 2015. Tämän jälkeen mies kouluttautui lentäjäksi. Hän on saanut juuri opintonsa päätökseen, mutta haluaa jatkaa urheilu-uraansa.

– Pohdintani sai alkunsa Rion olympialaisissa. Olin siellä katsojana ja tunnelma oli uskomaton. Elin Ranskan joukkueen mukana ja se sai minut tuntemaan, että haluan kokea tämän vielä urheilijana, Lamy-Chappuis kertoi Ranskan hiihtoliiton mukaan.

Lamy-Chappuis tietää, ettei hän pääse takaisin huipulle helpolla.

– En ole hypännyt mäkeä kahteen vuoteen. Olen kuitenkin kunnossa. Olen juossut puolimaratoneja ja käynyt kuntosalilla, joten en ole menettänyt fyysistä kuntoani. Monet urheilijat ovat lopettaneet uransa ja palanneet sitten takaisin, ranskalainen muistutti.

30-vuotias Lamy-Chappuis on voittanut yhteensä kymmenen MM-mitalia, joista viisi on kultaisia. Vancouverin olympialaisissa hän voitti kultaa normaalimäen kilpailussa. Maailmancupin kokonaiskilpailun hän on voittanut kolmesti.