Puolan Pawel Fajdek leiskautti moukarin maailman kärkituloksen Paavo Nurmi Gamesissa, Turussa.

Fajdek moukaroi kisan viimeisellä kierroksella komeasti 82,40. Kaksinkertainen maailmanmestari kohenteli samalla jo nimissään ollutta kauden kärkitulosta.

Fajdek oli omaa luokkaansa. Toiseksi tullut maanmies Wojciech Nowicki ylsi parhaallaan tulokseen 76,71. Suomen David Söderberg avasi kautensa tuloksella 74,89.

Miesten keihäässä saksalaiset vahvoilla

Keihään maailmantilaston ykkösmies Thomas Röhler otti omansa Paavo Nurmi Gamesissa.

Röhler oli ykkönen tuloksella 88,26. Toiseksi ylsi maanmies Johannes Vetter – 87,88.

Tero Pitkämäki oli viides kiskaistuaan 83,95. Pitkämäki heitti neljästi yli 83 metriä, mutta terävin kärki jäi puuttumaan.

– Keihäs lähti hyvään asentoon, mutta pientä teknistä virhettä on heitossa koko ajan. Tästä on hyvä lähteä Kuortaneelle, siellä vähän paremmaksi, Pitkämäki sanoi SUL:n tiedotteessa.

Lassi Etelätalo palasi Paavo Nurmi Gamesissa kilpailuihin pitkän tauon jälkeen. Vuoden 2014 Zürichin EM-kilpailujen jälkeen mies on kilpaillut viime vuonna Pielavedellä Antti Ruuskasen kilpailussa ja nyt. Turussa hän heitti 77,80.

– Heitot tuntuivat hyvältä, mutta pientä varovaisuutta oli. Tästä on hyvä jatkaa. Kaikki mahdollisuudet on taistella paikasta MM-kisoissa, Etelätalo kertoi.