Kanadalaispikajuoksija Andre De Grasse on yksi heistä, joka on valmis ottamaan tähän kauteen uransa lopettavan supertähden Usain Boltin paikan maailman ykkössprintterinä.

21-vuotiaan De Grassen on kerrottu uhonneen pilaavansa Boltin jäähyväiskauden Lontoon MM-kilpailuissa.

– En ajattele Boltin voittamista juuri nyt. Olin Rion olympialaisissa kolmas, joten minun on Lontoossa voitettava myös Justin Gatlin ja kumppanit. Jos pystyn siihen, voin voittaa. En osaa sanoa, millainen tulos siihen vaaditaan, mutta varmasti todella kova aika, De Garsse sanoo IAAF:n nettisivuilla.

De Grassen ennätys on 9,91, Boltin ME 9,58. Kanadalaisnuorukainen ei halua hössöttää mistään manttelin perimisestä.

– Sitä saavat fanit ja urheilutoimittajat spekuloida rauhassa. Minä en halua alkaa ylpeillä, että olen seuraava suurjuoksija. En ole voittanut MM- tai olympiakultaa. Jos haluan olla maailman paras, voin osoittaa sen vain teoillani.

– Olen jutellut Boltin kanssa, on mielenkiintoista kuunnella hänen näkemyksiään. Minun on valmistauduttava täydellisesti MM-kilpailuihin, haluan jonakin päivänä samanlaiseksi mestariksi kuin hänkin. Kun Boltin kaltainen sanoo, että minusta voi tulla yksi parhaista, se antaa valtavasti itseluottamusta. On minun tehtäväni näyttää se paitsi itselleni myös suurelle yleisölle, De Grasse sanoo.