Yleisurheilussa nykyisin harvoin juhlitaan uusilla maailmanennätyksillä, ne alkavat olla niin kivikovaa kauraa. Lauantaina Pariisin Timanttiliigassa sellainen saatetaan nähdä.

Jamaikan Omar McLeod on nimittäin superkunnossa 110 metrin aidoissa. Hän juoksi viikko sitten Jamaikan mestaruuskilpailuissa ajan 12,90, joka on kaikkien aikojen viidenneksi nopein. USA:n Aries Merritin ME vuodelta 2012 on 12,80.

Pariisin iltaan on luvattu sateen jälkeen 20 lämpöastetta ja juuri sopivasti tuulta, joten ennätys voi hyvinkin syntyä. Kilpailu on kovatasoinen, sillä maailmanlistan kymmenen parhaan joukosta mukana on seitsemän juoksijaa.

– Valmentajani ei ollut ihan tyytyväinen mestaruuskisojen aikaani, hän uskoi ja halusi minun juoksevan 12,80. Tein kuitenkin maani ennätyksen ja olen nyt historian viidenneksi nopein mies. Pariisissa on uusi yritys, sanoi 23-vuotias juoksija BBC:n mukaan.