Riikka Lehtonen ja Taru Lahti-Liukkonen sijoittuivat yhdeksänneksi Moskovassa pelattavassa FIVB:n World Tourin kolmen tähden turnauksessa.

Suomalaiskaksikko eteni alkulohkon ratkaisupelin voitolla 24 joukkueen pääsarjaan, jossa saldoksi muodostui yksi voitto ja yksi tappio.

Perjantaina Lehtonen ja Lahti-Liukkonen urakoivat peräti kolme ottelua, joista kaksi venyä kolmanteen erään. Moskovan turnauksen olosuhteet olivat varsin arktiset, sillä päätöspäivänä lämmintä oli muutama plusaste.

– Tiukka päivä lähes pakkassäässä, kokonaisuudessaan pelasimme hyvää beach volleyta. Harppaus on menty taas eteenpäin viime kaudesta. Päätöspeli oli vastustajalle päivän ensimmäinen, meille jo kolmas. Silti jaksettiin hyvin ja mieli pysyi kirkkaana – kiitos pipojen ja pantojen, kaksikko tuumaili.

Yhdeksännestä sijastaan Lehtonen ja Lahti-Liukkonen kuittasivat 180 FIVB:n rankingpistettä sekä 2000 dollarin palkintorahat. Ida Sinisalon ja Niina Ahtiaisen sijoitus karsintatappion myötä Moskovassa oli 41:s.

Seuraavaksi suomalaisia nähdään kansainvälisillä hiekkakentillä reilun viikon kuluttua Haagissa, Hollannissa pelattavassa vastaavassa turnauksessa. Tuolloin suomalaisduon muodostavat Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen.

Saaman aikaan Sveitsin Badenissa järjestettävissä alle 22-vuotiaiden EM-kisoissa Suomen edustavat Ida Sinisalo ja Niina Ahtiainen sekä Santeri Siren ja Miro Määttänen.

Lähde: Lentopalloliitto