Samaan aikaan, kun keskiviikkona urheiltiin Timanttiliigaa Roomassa, on kilpailtu myös Kenian MM-karsinnoissa.

Pois karsinnoista jäivät mm. 5000 metrin olympiahopeanainen Hellen Obiri sekä 1500 metrin ME-nainen Genzebe Dibaba. Esteiden olympiavoittaja Conceslus Kipruto, 800 metrin juoksijat Kipyegon Bett, Elijah Manangoi, Alfred Kipketer, Nicholas Kipkoech ja Ferguson Rotich, estemiehet Jairus Birech, Ams Kirui, Barnabas Kipyego, Nicholas Bett ja Abraham Kibiwott sekä keihäänheiton maailmanmestari ja olympiakakkonen Julius Yego olivat kaikki Roomassa Nairobin sijaan.

– Monet puuttuvat urheilijat ovat voittaneet paljon, eikä heillä ole mitään todistettavaa. Itse asiassa se on sikäli vain hyvä juttu, että nyt moni uusi nuori urheilija pääsee parrasvaloihin, sanoi Kenian yleisurheiluliiton varapuheenjohtaja Paul Mutwii Xinhualle.

Kommentista päätellen poisjäänti MM-karsinnoista ei ole este MM-edustukselle.