Britannia on vihdoin saanut Johanna Kontasta maalle supertähden myös naisten tennikseen. Miesten puolella lippua kantaa Andy Murray.

Kontan ylsi tämän vuoden Wimbledonin Grand Slam -turnauksessa semi-finaaliin, jossa amerikkalainen Venus Williams oli kuitenkin brittiä vahvempi.

Turnauksen jälkeen Konta joutui keskustelua herättäneeseen tilanteeseen, kun BBC:n toimittaja John Humphrys kyseenalaisti radio-ohjelmassaan tähden kansalaisuuden.

– Sinusta puhutaan brittinä mutta synnyit Unkariin ja sinulla on Australian kansalaisuus. Muistan, että Australian ulkomaan komissionääri totesi puolivälierävoittosi jälkeen, että on hienoa nähdä ”aussin” voittavan. Mikä oikein olet?

Konta latoi vastauksessaan Humphrys faktat pöytään.

– Synnyin Australiaan unkarilaisille vanhemmille. Olen asunut Britanniassa puolet elämästäni ja olen äärimmäisen ylpeä edustaessani Britanniaa. Olen edustanut Britanniaa olympialaisissa, joten olen ehdottomasti brittiläinen urheilija.

Twitterissä tartuttiin välittömästi toimittajan tökeröön kysymykseen.

– Huomautus John Humphrysille: Johanna Konta ei ole poliitikko. Hän on tennispelaaja, joka on tuonut iloa miljoonille Wimbledonin aikana, yksi käyttäjistä kirjoitti.

– John Humphrysia pahimmillaan: tökerö opettajille, tökerö Johanna Kontalle. Täysin sopimatonta. Aika lähteä, toinen kuulija kritisoi.

– John Humphrys kyseenalaisti Kontan kansailaisuuden, hänen pitäisi työskennellä passintarkastajana, kolmas käyttäjä vitsaili.

Katso twiitit alta.

®️I©️🇰y ☮︎ 🇵🇸

@VividRicky
John Humphrys was patronising to Johanna Konta....even saying: "Are you really a Brit then?" ...he could work for passport control! #r4today