Peräti kahdeksan olympiavoittajaa kilpailee torstai-iltana yleisurheilun Lausannen Timanttiliigassa.

Yksi heistä on Etelä-Afrikan Wayde van Niekerk, joka tekee kansainvälisen debyyttinsä ratakierroksella sitten Rion olympialaisten ME-tuloksen 43,03.

Kolmiloikassa mukana on Yhdysvaltain Christian Taylor, joka teki Eugenen Timanttiliigassa hurjan kauden kärkituloksen 18,11. Se on kaikkien aikojen kolmanneksi pisin hyppy. Kova vastus on maanmies Will Claye, joka nappasi maan mestaruuden Sacramentossa juhannuksena tuloksella 17,91, Eugenessa hän hyppäsi 18,05, mutta myötätuulta oli takana liikaa.

Naisten 400 metrin aidoissa nähdään koko Rion mitalikolmikko: USA:n Dalilah Muhammad, Tanskan Sarah Petersen ja USA:n Ashley Spencer. Lisäksi mukana on Rion nelonen Tshekin Zuzana Hejnova, joka on kaksien edellisten MM-kisojen mestari. Listan täydentää maailmantilaston kakkonen Shamier Little, joka juoksi Yhdysvaltain MM-karsinnoissa hurjan ajan 52,75 sijoittuen kakkoseksi. Kärkiaika on Muhammadin 52,64.

Naisten pituudessa olympiavoittaja Tianna Bartoletta kohtaa Euroopan mestarin Serbian Ivana Spanovicin. Yhdysvaltalaisen kauden paras on 701, hallissa huikeasti 724 hypännyt Spanovic avaa vasta nyt ulkoratakautensa.

Mukana ovat Rion olympiavoittajista myös keihään yllätysmestari Kroatian Sara Kolak, korkeudessa Espanjan Ruth Beitia, kuulassa hurjat 22,65 juhannuksena pommittanut USA:n Ryan Crouser ja 1500 metrillä USA:n Matt Centrowitz.