24-vuotias jamaikalainen Ronald Levy on hiippaillut kuin salaa maailman pika-aitureiden kärkikastiin. Pariisin Timanttiliigassa hän otti jopa voiton huippuajalla 13,05.

Kilpailusta odotettiin Jamaikan ykkösmiehen Omar McLeodin ja Venäjän Sergei Shubenkovin näytöstä, mutta he kompuroivat rajusti. Niinpä Levy käytti tilaisuutensa ja juoksi upeaan voittoon. Ennen tätä kautta hänen ennätyksensä oli 13.50. Tällä kaudella hän on aitonut jo neljästi alle 13.20.

– En ollut Ronaldin suorituksiin tyytyväinen Jamaikan mestaruuskilpailuissa (kakkossija ajalla 13.13). Hän kuitenkin ymmärsi heti virheensä ja otti niistä opiksi. Pariisin olot eivät olleet optimit, mutta hän pystyi nyt huippusuoritukseen, sanoi valmentaja Stephen Francis The Gleanerille.

Valmennustiimissä on mukana myös vuoden 2009 naisten pika-aitojen maailmanmestari Brigitte Foster-Hylton (kuvassa).

– Brigitte on tehnyt hienoa työtä Ronaldin tekniikan kanssa. Vammoja on ollut aika lailla, mutta toukokuusta asti Roland on ollut terveenä ja se näkyy tuloksissa. Pariisissa jet lag vaivasi vielä, uskon hänen pystyvän paljon parempaankin. Tämä oli hienoa uskonvahvistusta sille, että MM-Lontoossa mitali on täysin mahdollinen, Francis sanoi.

Francis valmensi myös Foster-Hyltonin mestaruuteen 2009.

– Brigitte pitää Ronaldin valmentamisesta, sillä tämä on valmis tekemään paljon töitä, lisäksi hän kuuntelee ja ottaa opikseen. Yhteistyömme valmennuskaksikkona toimii erittäin hyvin, koska Brigitte haluaa hioa yksityiskohtia. Juuri siksi ajat ovat parantuneet hurjasti ja uskon vahvasti, että ne paranevat vielä jatkossakin, Francis valotti.