© Kuva: Getty Images

Jenkkijättiläisen hurja kuulavire jatkuu – taas kauas yli 22 metrin

201-senttisen ja 120-kiloisen amerikkalaisen Ryan Crouserin supervire kuularingissä sai jatkoa Rabatin Timanttiliigassa sunnuntaina. Nyt rautapallo lensi 22,47.

Crouser on työntänyt tällä kaudella kahdeksan kilpailua ja niissä peräti 18 kertaa yli 22 metrin työnnön. Kauden paras on 22,65. Vain yhdessä kilpailussa hän on jäänyt alle 22 metrin. Kauden kymmenen parhaan työnnön keskiarvo on huikea 22,35.

– Yllätin tänään itseni, sillä olen harjoitellut viime viikot erittäin paljon ja kovaa. Keskityin tekniikkaan ja halusin ikään kuin mestaruuskilpailusimulaation. Uskon vahvasti, että pystyn tulevina viikkoina työntämään vielä paljon pidemmälle, 24-vuotias hallitseva olympiavoittaja kertoi IAAF:n nettisivuilla.

Hyvään iskuun äityi myös Jamaikan O´Dayne Richards, joka pökkäsi maansa ennätyksen 21,96. Se on kauden maailmantilaston viidenneksi paras.

– Todella hyvä tulos minulta, en odottanut täällä tällaista. Tämä on erittäin hyvä merkki ajatellen MM-kilpailuja, uskon pääseväni Lontoossa yli 22 metrin rajan, jamaikalainen sanoi The Gleanerille.