Kaipolan Vireen Kristian Pulli ponkaisi Lapinlahden Eliittikisoissa komeaa jatkoa Sierra Nevadan hypyille. Hän puhkaisi Espanjassa kahdeksan metriä vuoristoilmassa tuloksella 807. Lapinlahdella hän teki saman merenpinnan tasolla ja voitti pituushypyn 802 kantaneella hypyllä.

– Perushyppy. Ei mitään ihmeellistä, Pulli totesi voittohypystään, jonka tukena oli myötätuulta 0,9 metriä sekunnissa.

Pulli löysi hyvän hyppyvireen vasta viimeisille kierroksille. Hän ponkaisi neljännellä kierroksella 787, viides meni rikki ja kuudes toi voittotuloksen.

– Alussa hyppääminen oli löysäntuntuista, ei ollut fiilistä, Pulli tunnusti.

Pikkuhiljaa oikea tunnelma ja terävyys hyppyyn löytyi.

– Tunsin siinä 787 hypyssä, ettei tämä ole vielä päivän tulos, Pulli muisteli.

Pullin mukaan Seinäjoen Kalevan kisoissa taistellaan mestaruudesta, mutta MM-kisojen tulosraja 815 on edelleen visusti tavoitteena. Siihen tarvitaan Pullin mukaan rento hyppy.

– Hyvällä hypyllä tulokseen tulee helposti 10-20 senttiä lisää keskivertoon verrattuna. Mutta sitä ei tehdä kilpailun viimeisellä, väkisin puristetulla, vaan rennolla hypyllä.

HKV:n Roni Ollikainen oli Lapinlahdella toinen kauden parhaallaan 771. Tulos syntyi vastatuuleen (-1,1 m/s). Viipurin Urheilijoiden Arttu Pajulahti oli kolmas. Hänen parhaansa kantoi 767.

Nuorten EM-kisoista Lapinlahdelle kiirehtinyt Vasa IS:n Kristian Bäck oli seitsemäs 757 kantaneella hypyllä. Hän tosin ponkaisi kahdeksan metrin tuntumaan täpärästi yliastutulla.

– Riskillä pitää hypätä, jos meinaa MM-rajan rikkoa. Nyt vaan ei ollut kroppa hereillä, Bäck sanoi.

(Lähde: SUL)