Wimbledonin naisten turnauksessa on nähty melkoisia yllätyksiä. Kahdeksan parhaan joukossa on vain neljä kymmenen parhaan joukkoon sijoitettua pelaajaa. Top5-sijoitetuista mukana on enää Romanian kakkossijoitettu Simona Halep.

Maanantain iso jytky oli ykkössijoitetun, Saksan Angelique Kerberin 6-4, 4-6, 4-6-tappio Espanjan erittäin aggressiivisesti pelanneelle Garbine Muguruzalle (14).

– Kerber on fyysisesti niin vahva, että taktiikkani oli pitää pelit ja pallot mahdollisimman lyhyinä. Toisaalta se on luontainen tapa pelata minulle. En halua pitkiä palloralleja. Voiton takuu oli nyt valitsemani pelitapa, Muguruza (kuvassa) kertoi WTA:n nettisivuilla.

Toinen iso pommi oli vitossijoitetun, Tanskan Caroline Wozniackin tappio sijalle 24 sijoitetulle USA:n Coco Vandeweghelle. Yhdysvaltalainen vei pelin kahdessa erässä 7-6, 6-4.

Naisten puolivälieräparit ovat Muguruza (14) – Svetlana Kuznetsova (7), Magdalena Rybarikova (sijoittamaton) – Coco Vandeweghe (24), Venus Williams (10) – Jelena Ostapenko (13) ja Johanna Konta (6) – Simona Halep (2).