Floyd Mayweatherin ja entisen nyrkkeilymestarin Oscar de la Hoyan vihanpito ulottuu kymmenien vuosien päähän.

Kaksikko otteli vuonna 2007 nyrkkeilyhistorian toiseksi rahakkaimmassa ottelussa. Ottelu päättyi Mayweatherin voittoon tuomariäänin.

Kummatkin ottelijat ovat sittemmin perustaneet omat nyrkkeilypromootionsa. De la Hoya ei ole tyytyväinen tapaan, jolla Mayweatherin promootio valitsee otteluita.

– Promoottorina olen sitä mieltä, että hän ei ole hyväksi nyrkkeilylle. Hän opettanut ottelijoilleen, että heidän kannattaa ottaa helpoin tarjolla oleva ottelu suurimmasta summasta rahaa. Ottelijat ajattelevat nykyään vain rahaa, eivätkä faneja, de la Hoya totesi USA Todaylle.

Mayweatherin ja de la Hoyan väliseen vihanpitoon lisättiin uusi kappale, kun Mayweatherin ja UFC-tähti Conor McGregorin välinen nyrkkeilyottelu varmistui.

Ottelun ajankohta sai de la Hoyan sapen kiehumaan. De la Hoyan promovoima Canelo Alvarezin ja Gennadi Golovkinin välinen ottelu oli jo ehditty sopimaan syyskuulle. Elokuussa oteltava Mayweatherin ja McGregorin ottelu tulee varastamaan de la Hoyan ottelulta suuren määrän mediahuomioita ja näin ollen myös vaikuttamaan ottelun tuloihin negatiivisesti.