Jamaikalaislegenda Usain Bolt jättää jäähyväiset arvokisoille Lontoon MM-yleisurheilussa ensi viikolla. Koko maailma pohtii, kuka on hänen manttelinperijänsä – ja syntyykö vielä joskus samanlaista täysin dominoivaa pikajuoksijaa?

Kanadan Andre de Grasse on kuitenkin valmis pilaamaan Boltin jäähyväiset. 22-vuotias nuorukainen oli jo Rion olympialaisissa satasen pronssilla viime kesänä, 200 metrillä hän otti hopean. Jo keväällä hän uhitteli pilaavansa Boltin jäähyväis kauden. Nyt hän tietää, että hänestä odotetaan Boltin manttelinperijää.

De Grasse teki nimittäin Puman kanssa ison sponsorisopimuksen 2015 – Usain Boltilla on sama varustesponsori. Sopimuksen suuruus on noin 10 miljoonaa euroa, lisäksi siinä on isot bonukset, joista voi tulla parhaimmillaan 20 miljoonaa lisää.

– Toki se asetti minulle hiukan painetta. Mutta tiesin, mihin olin menossa, minun pitäisi korvata suuri ja mahtava Usain Bolt. Epäröin jopa hetken, kaikilla on joskus oikeus olla hiukan hermostuneita, de Grasse sanoo Daily Mailille.

– Kysyin itseltäni, selviänkö tästä? Pystynkö käsittelemään paineen? Tiesin, että sopimuksen avulla pystyn elättämään itseni ja perheeni. Päätin, etten halua pelätä, enkä pidätellä itseäni, haluan nauttia kaikesta tästä, kertoo sopimuksen allekirjoittanut kanadalaiskiitäjä.

Kaksikon kohtaaminen MM-Lontoossa nähdään vain mahdollisesti 100 metrillä, sillä Bolt ei tuplamatkaa juokse.

De Grasse sanoo, että hänen olisi pystyttävä voittamaan Bolt, että heistä voitaisiin puhua toistensa kilpailijoina.

– Emme ole olleet kilpailijoita. Hän on dominoinut todella pitkään. En ole vielä edes voittanut häntä, mutta rakastaisin tehdä sen. Jos voisin sanoa, että olisimme kilpailijoita, välillä toisen pitäisi voittaa ja toisen hävitä. Hän on veteraani, joka on lopettamassa, minä vasta yritän todistaa asioita itselleni.

– Haluan olla olympiavoittaja, maailmanmestari ja tehdä jopa maailmanennätyksen. Keskityn täysillä siihen, että olisin paras, de Grasse sanoo.