Beach volleyn MM-kisoissa nähdään suomalaisedustusta neljän vuoden tauon jälkeen, sillä pari Riikka Lehtonen/Taru Lahti-Liukkonen selviytyi komeasti Itävallan Wienissä pelattaviin MM-kisoihin. Suomalaisduon avausottelu on ohjelmassa tänään lauantaina kello 18 Suomen aikaa.

Vuoden 2013 kisoissa Erika ja Emilia Nyström voittivat alkulohkonsa ja ensimmäisen pudotuspelinsä, jonka jälkeen tie kuitenkin nousi pystyyn toisella pudotuspelikierroksella.

Suomalaiset kohtaavat alkulohkossaan tänään paragualaisparin Gabriela Filippo/Erika Sofia Mongelos. Lohkon muut tiimit ovat Tshekin Barbora Hermannova/Marketa Slukova ja Costa Rican Natalia Alfaro/Karen Cope Charles.

– Eksoottinen lohko. Avausvastustaja Paraguay sijoittui juuri Agadirin turnauksessa neljänneksi. Costa Rica ei ole pelannut tällä kaudella juurikaan kansainvälisissä turnauksissa. Viime vuonna se selviytyi olympialaisiin voittamalla karsintaturnauksessa vahvan Kuuban. Tshekki on lohkon selkeä suosikki. Maki ja Bara ovat erittäin vahvoja pelin joka osa-alueella, päävalmentaja Kai Liukkonen sanoi Lentopalloliiton sivuilla.

Päävalmentajan mukaan Suomen tavoitteena on rynnistää lohkosta kaaviopeleihin. Suomalaispari on erinomaisessa kunnossa, joten odotukset ovat luonnollisesti korkealla.

– Tätä varten on treenattu paljon ja noustu ojasta monen eri tahon tukemana, maanantaina 38 vuotta täyttänyt Lehtonen pohti.

– Valmistautuminen on sujunut hyvin. Vaikka viime viikolla olimme Puolassa 17:s, jäi omasta pelistä hyvä fiilis. Alkuviikosta treenattiin Suomessa kaksi lajiharjoitusta sekä yksi fysiikkaharjoitus. Keskiviikkona siirryttiin Wieniin, treenattiin ja fiilistelliin, jotta ollaan tikissä lauantaina. Maltti, kärsivällisyys, aggressiivisuus ja rentous – siinä ovat hyvät teemat kisoihin, Lahti-Liukkonen puolestaan summasi.

MM-kisoissa 48 paria on jaettu 12:een neljän joukkueen alkulohkoon, joista kaksi parasta sekä kahdeksan parasta kolmosta – neljä alkulohkojen perusteella sekä neljä lucky loser -kierroksen voittajaa – etenee 32 joukkueen pudotuspelikaavioon.

Suomalaiset pelaavat muut alkulohkonsa ottelut sunnuntaina ja maanantaina.