Salibandyn maailmanmestaruutta viime joulukuussa juhlinut Suomi avaa urakkansa Puolan World Gamesissa torstaina. Neljän vuoden välein järjestettävässä tapahtumassa kilpaillaan urheilulajeissa, jotka eivät ole olympialaisten ohjelmassa.

Alkulohko A:ssa pelaava Suomi on mukana turnauksessa varsin kovalla miehistöllä, sillä mukana ovat mm. Miko Kailiala ja Peter Kotilainen sekä kokeneemmasta kaartista Mika Kohonen.

43 maaottelua pelanneen Kailialan viime kausi päättyi nilkkavammaan. Valmistautumisessa hän on antanut muille etumatkaa.

– Ensimmäinen kuukausi meni kepeillä kävellessä, oli vähän hidasta toimintaa. Sen jälkeen on saatu kuntoutus hyvin käyntiin. Ollaan jo loppusuoralla, ei satu enää, suomalaistähti sanoo Salibandyliiton Youtube-kanavalla.

– Lajiliikkuminen on kondiksessa, mutta totta kai vähän on tekemistä vielä. Ollaan kovassa kunnossa, kun turnaus alkaa.

Ensimmäistä kertaa World Gamesissa mukana olevaan salibandyturnaukseen osallistuu kuusi maata. Suomi pelaa lyhyen neljän päivän turnauksen alkulohkonsa ottelut ylihuomenna torstaina, kun vastaan asettuvat lajin kärkimaihin kuuluva Tshekki ja eksoottinen isäntämaa Puola.

– Fyysinen kunto ja vireystila korostuvat. Peleissä ei varmasti tule hirveästi maaleja, erikoistilanteet ja vaparit kuntoon, niin varmasti ollaan vahvoilla, Kailiala miettii turnauksessa korostuvia pelillisiä seikkoja.

Toisessa lohkossa pelaavat mahtimaat Ruotsi ja Sveitsi sekä lilliputti USA. Taso turnauksessa on siis oletettavasti kova.

– Haluan olla yksi kantavista voimista ja ratkoa pelejä.

– Pallolla halutaan olla varmaankin aika paljon. Keskimäärin kun olet pallolla paljon, niin säästät energiaa. Jos joudut koko ajan karvaamaan, niin se syö aika paljon energiamäärää.

Lajin edellinen arvoturnaus, historian 11:nnet MM-kisat pelattiin siis joulukuussa Latviassa kesken sarjakauden. Nyt World Gamesin ajankohta onkin tavallisesta poikkeava.

– Hirveästi ei ole kesäisin tullut sählyä pelailtua, vaan vähän kaikkea muuta. Totta kai valmistautuminen on erilainen, täytyy olla hiukan enemmän mailan kanssa. Ei ole paikalla ihan puukätinen, Kailiala virnistää.