Teppo Polvi voitti lauantaina käsipyöräilijöiden H1-luokan osakilpailun Hollannin Emmenissä. 49,7 kilometrin kisavoitto varmisti suomalaiselle maailmancupin voiton.

Harri Sopanen oli lauantain kisassa kolmas ja loppupisteissä viides.

Polvi oli väsynyt, mutta onnellinen kilpailun jälkeen. Hän lähti heti ensimmäisellä kierroksella irti, ottaen ratkaisut käsiinsä, eikä tyytynyt varmistelemaan.

– Kova ja tasainen kilpailu. Mielestäni ainakin viisi kilpailijaa olisi voinut voittaa tänään. Hyvissä ajoin päätin irtautua ja puristin loppuun saakka. Harrikin oli tänään hyvin joukossa mukana, Polvi tuumasi Pyöräilyunionin tiedotteessa.

Parapyöräilyn päävalmentaja Mikko Peltonen hehkutti sekä Polven että Sopasen esityksiä Emmenissä.

– Harri säesti hienosti kisan alkuvaiheessa, mutta toisella kierroksella hän ajoi tiukan u-käännöksen pitkäksi suoja-aitoihin. Harri kaatui kyljelleen, mutta pääsi yleisön tuella takaisin pystyyn. Hän piti haaverista huolimatta kolmannen sijan maaliin saakka. Muista kokonaiskilpailua tavoitelleista ei ollut lopulta kunnon vastusta Tepolle, vaan hänen vauhti sulatti muut.

Suomen Pyöräily

@pyoraily
Teppo Polvi voitti tänään Hollannissa. Samalla hän varmasti maailmancupin voiton! Onnea Teppo! Kisatunnelmia luvassa myöhemmin.