Kohuttu dopingpaljastaja Julia Stepanova on mukana Venäjän yleisurheiluliiton listalla, jonka se on lähettänyt IAAF:lle.

Venäjä hakee 14 yleisurheilijalle, joiden joukossa ovat esimerkiksi vuoden 2015 maailmanmestarit Maria Lasitskene ja Sergei Shubenkov, kisalippua elokuun Lontoon MM-kisoihin.

– Julia Stepanova on hakemuksissa mukana, sillä hän on yhä Venäjän kansalainen. Kerroimme tosin hakemuksessa, ettemme tiedä mitään tästä urheilijasta, sillä hän ei pidä meihin mitään yhteyttä, sanoi Venäjän yleisurheiluliiton urheilujohtaja Jelena Orlova uutistoimisto TASSille.

Venäjän yleisurheiluliitolta kadoksissa oleva Stepanova on asunut viime aikoina Yhdysvalloissa. Dopingpaljastusten jälkeen Stepanova ei ole voinut asua Venäjällä turvallisuussyistä.

Saksalainen ARD-kanava välitti aikanaan Stepanovalta saatuja dopingpaljastuksia. Stepanova kertoi vuonna 2014 aviomiehensä, Venäjän antidopingtoimisto RUSADA:ssa työskennelleen Vitali Stepanovin kanssa Venäjän huippu-urheilun järjestelmällisestä ja valtiojohtoisesta dopingkulttuurista.

Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF sulki venäläisurheilijat kansainvälisistä kilpailuista marraskuussa 2015.