Kuulantyöntäjä Arttu Kankaan kunto nousee kohisten, kun Ruotsi-maaottelu lähestyy. Kankaanpään Seudun Leiskun Kangas voitti Karhulassa Kotkan Tähtikisojen miesten kuulantyönnön kauden kotimaisella kärkituloksella 19,95.

Viisinkertainen Kalevan kisojen mestari Kangas pidensi kaksi kuukautta sitten Raaseporissa työntämäänsä kärkitulosta 26 sentillä.

Karhulassa hän paransi tulostaan jokaisella mitatulla työnnöllään. Sarja oli 18,93, 19,46, 19,73, 19,84, hylätty, 19,95. Kangas oli ainoa osanottaja ja joutui työntämään tiheään tahtiin parin minuutin välein.

-Tosi hyvä kisa, kun työnsin kolmesti edellistä kärkitulosta pidemmälle. Koetin kovasti mainostaa kisaa muillekin, mutta kukaan ei tullut. Tiheä suoritusrytmi ei haitannut, sillä olen työntänyt harjoituksissakin taajaan tahtiin, Kangas kertoi.

Kaksi viikkoa sitten Orimattilan Tähtikisojen jälkeen Kangas suunnitteli nostavansa kuntoaan räjähtävillä voimaharjoituksilla.

-Juuri niin olen tehnyt eli lyhyitä teräviä sarjoja raskailla raudoilla, Kangas sanoi.

Kangas aikoo kilpailla tiistaina Ruotsi-maaottelun katsastuksessa Vilppulassa ja lauantaina kuulan kutsukilpailussa Loimaalla. Hänen ennätyksensä on 20,30.

(Lähde: SUL)