Yleisurheilun MM-kisojen ensikertalainen Arttu Pajulahti oli suhteellisen tyytyväinen esitykseensä Lontoon karsinnoissa.

Pajulahti otti kolmen karsintahypyn verran tuntumaa aikuisten arvokisoihin. Hän sai tuloksen ensimmäisellään, joka kantoi 749. Kaksi muuta Pajulahti astui parilla sentillä yli.

Finaaliin hypyt eivät olisi Pajulahtea kantaneen. Sinne vaadittiin 791.

– Ensimmäisellä hypyllä haettiin tuntumaa, se oli vähän pehmeä. Toisen ja kolmannen hyppäsin täydellä riskillä. Toinen oli hyvä, kolmas vähän parempi, mutta ei sekään olisi finaaliin riittänyt. Oma arvio oli, että se oli noin 780:n luokkaa, Pajulahti tuumi SUL:n tiedotteessa.

Kauden mittaan Viipurin Urheilijoiden hyppääjä on ponnistanut ennätyksekseen 810, joka toi uran ensimmäiset maistiaiset MM-tason kilpailuihin. Kokemus oli antoisa.

– Uran ensimmäinen arvokisa oli hieno kokemus, tiesin etukäteen, että vaatii täydellistä onnistumista päästä finaaliin.

Pajulahden valmentaja Suren Ghazaryan ei viisumivaikeuksien vuoksi päässyt Lontooseen.

– Sillä ei ollut mitään merkitystä, (valmennusjohtaja) Jorma Kemppainen hoiti askelmerkin katsomisen hyvin, hyppääjä kommentoi.

Hän suuntasi katsettaan jo innolla loppukauteen:

– Tuo harjoitteluun motivaatiota. Jäi hyvä maku, kun toinen ja kolmas olivat hyviä hyppyjä. Mielestäni kolmannella hypyllä pääsin omalle tasolleni. Mutta kun riskillä mennään, noin voi käydä. Nyt levätään ja tehdään suunnitelma loppukaudeksi, Pajulahti sanoi.

Lähde: SUL-tiedote