Ennakkosuosikit pitivät finaaleissa pintansa, kun Pekka Piippo ja Jyrki Nurminen ottivat toisen peräkkäisen suomenmestaruutensa ja naisissa Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen veivät mestaruuden vakuuttavalla esityksellä.

Miesten finaalissa nähtiin vuoden 2016 finaalin toisinto, kun vastakkain olivat kaksi turnauksen ennakkoon kovinta paria Jyrki Nurminen / Pekka Piippo ja Santeri Siren / Miro Määttänen. Piipon ja Nurmisen kova pelirutiini riitti toiseen peräkkäiseen mestaruuteen Sirenin ja Määttäsen hyvästä painostuksesta huolimatta.
Sirenin ja Määttäsen saatua ensimmäisessä erässä aloitussyöttönsä kulkemaan, Pekka Piippo oli vaikeuksissa niin vastaanoton kuin hyökkäyksenkin kanssa. Siren/Määttäsen veivät erän nimiinsä selvin numeroin 21–15.

– Minulla oli koko pelin vaikeuksia vastaanotto-hyökkäyksessä. Vastustaja tuli peliin hyvällä syötöllä ja ennakkoon olikin jo tiedossa, että tulevat syöttämään minulle kaikki pallot, Pekka Piippo analysoi otteitaan finaalissa.

Piippo/Nurmisen voitettua tasainen toinen erä, Piippo näytti kolmannessa erässä vahvuutensa verkolla. Erän alkupuolella otetut kaksi peräkkäistä torjuntapistettä toivat hallitseville suomenmestareille johtoaseman, joka piti erän loppuun saakka. Voitto irtosi lopulta erin 2–1 (15–21, 21–18, 15–8).

– Muutama hyökkäysvirhe ensimmäisen erän alussa meni vähän pään sisään ja itseluottamus laski. En saanut omaa peliä käyntiin ennen kuin vasta kolmannen erän alussa, Piippo totesi.

Naisten finaalin ratkaisun avaimena vahva sideout-peli

Naisten finaalissa ennakkosuosikit Taru Lahti-Liukkonen ja Anniina Parkkinen voittivat Ida Sinisalon ja Niina Ahtiaisen suoraan kahdessa erässä 2–0 (21–17, 21–14). 21-vuotiaalle Parkkiselle suomenmestaruus oli ensimmäinen.

– Teimme tänään Tarun kanssa vähän vähemmän virheitä kuin vastustaja. Lisäksi meidän oma sideout-peli oli tänään kovaa. Luulen, että ne olivat meidän avaimet voittoon tänään, Parkkinen sanoi.

Finaalien tulokset:

Miehet
Pekka Piippo / Jyrki Nurminen – Santeri Siren / Miro Määttänen 2–1 (15–21, 21–18, 15–8)

Naiset

Taru Lahti-Liukkonen / Anniina Parkkinen – Ida Sinisalo / Niina Ahtiainen 2–0 (21–17, 21–14)

(Lähde: Lentopalloliitto)