Futsal-liigan ”ikuinen kakkonen” löi kovat pöytään – ammattivalmentaja ulkomailta

© Kuva: Kampuksen Dynamo
Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Jyväskyläläinen futsal-liigan joukkue Kampuksen Dynamo on lopen kyllästynyt ”ikuisen kakkosen” maineeseensa.

Näin voi päätellä ainakin seuran uusimmasta värväyksestä. KaDy palkkasi uudeksi päävalmentajakseen muualla mainetta ja menestystä niittäneen montenegrolaisen Vasko Vujovićin.

Vujovićilla, 43, on kaapissaan yhteensä neljä mestaruusmitalia – yhtä monta kuin KaDylla on SM-hopeita. Vujocić on voittanut valmentajana kolme Montenegron (2008, 2009, 2014) sekä yhden Libanonin (2016) mestaruuden.

KaDyn puheenjohtaja Samu Kytölä kuvaileekin uutta luotsia ”voittavaksi valmentajaksi”. Juuri sellaisen liigafinaalit vuosina 2011, 2012, 2015 ja 2017 hävinnyt Dynamo tarvitsee.

Vujovićin meriittilistalta löytyy myös mm. valinta Kreikan vuoden valmentajaksi 2012 sekä Kreikan liigan pronssi 2011. Viimeksi Vujovic valmensi Libanonissa.

– Siellä liiga on kovempitasoinen kuin Suomessa, mutta Vasko halusi uuteen ympäristöön, Kytölä kertoo.

Kytölä luonnehtii tämän tason valmentajan saamista Suomeen ja Jyväskylään ennenkuulumattomaksi koko Suomen futsal-historiassa.

– Suomen mittapuulla hän on tosi kova nimi. Hän on kouluttautunut ja erittäin motivoitunut valmentamaan myös meidän kaltaisessamme amatöörijoukkueessa. Toki treenitahtimme on jo ollut melko ammattimaista, mutta Vaskolla on maine valmentajana, joka todella laittaa pelaajat töihin, Kytölä sanoo SuomiUrheilu.comille.

Vujovićilla on UEFA Futsal B- ja FIFA Futsal -valmennuskurssien lisäksi Montenegron yliopistosta jalkapallovalmennuksen tutkinto, jonka lopputyön hän teki futsalista. Suomen futsal-liigan historiassa hän on ensimmäinen ulkomaalainen päävalmentaja, kun pelaaja-valmentajia ei lasketa mukaan.

– Tämä on seuralta taas yksi askel kohti ammattimaisuutta. Vasko on päätoiminen ja täysipäiväinen päävalmentaja, ja hän ottaa huostaansa myös liigaan nousseen KaDyn naisjoukkueen, Kytölä kertoo.

Myös KaDyn pelaajatilanne on Kytölän mukaan hyvällä mallilla.

– Virallisia uutisia tulee ensi viikolla, mutta sen voin kertoa, että viime kauden runko pysyy hyvin kasassa. Yksittäisten pelaajien liikkuvuutta tietysti tapahtuu.

– Vaskon saaminen valmentajaksi on ollut myös pelaajille iso motivaattori. Moni pelaajamme haluaa kehittyä edelleen, ja usea tähtää ulkomaille ammattilaiseksi. Vasko pystyy varmasti kehittämään pelaajia. Lisäksi pelaajia motivoi mahdollisuus voittamiseen, sillä juuri kukaan pelaajistamme ei ole voittanut vielä mitään. Viime kausien hopeat ovat jääneet harmittamaan todella paljon ja antaneet lisää motivaatiota, Kytölä kertoo.

Harri Pirinen


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!