Wayde van Niekerk ei pitänyt Isaac Makwalan vihjailusta.

Tähtijuoksijoiden välillä kuhisee. Torstai-iltana van Niekerk veti miesten keskinäisessä kisassa pidemmän korren sijoittuen edelle 200 metrin MM-finaalissa.

Eteläafrikkalainen sijoittui toiseksi Turkin Ramil Guliyevin voittamassa kisassa. Botswanan Makwala hyytyi kuudenneksi (uutinen).

Makwala suljettiin 400 metrin finaalista, koska tämä oli ollut kipeänä. Makwala oli päätöksestä tyrmistynyt. Hän arveli IAAF:n suojelevan omaa suosikkiaan eli van Niekerkiä ja epäili jopa salaliittoa, jotta van Niekerk ottaisi voiton ratakierroksella.

Normaalisti tyyni van Niekerk oli itkuinen ja vihainen 200 metrin finaalin jälkeen, The Guardian kirjoittaa. Hän antoi Makwalalle räväkkää palautetta.

– Se järkytti minua, sillä olen aina osoittanut suurta kunnioitusta häntä kohtaan. Nyt hän mainitsee nimeni jossain hämärässä jutussa IAAF:n suosikkina ja se on epäreilua, van Niekerk sanoi The Guardianille.

– Olen tehnyt loistokkaita suorituksia parin viime vuoden aikana, joten mielestäni ansaitsen enemmän kunnioitusta kilpailijoiltani. Tämä oli minulle hyvä opetus. Keskityn itseeni enkä anna negatiivisten asioiden vaikuttaa minuun, eteläafrikkalainen jatkoi.