Brittijuoksija Mo Farah avautuu rankasti toimittajista, jotka ovat epäilleet häntä dopingin käytöstä. Etenkin valmentaja Alberto Salazar on ollut huhujen ja jopa viranomaisten tutkinnan kohteena.

Farah on tehnyt yhteistyötä Salazarin kanssa vuodesta 2011. Sen jälkeen hän on voittanut neljä olympiakultaa ja kuusi maailmanmestaruutta.

USA:n antidopingtoimisto USADA tutkii Salazarin toimia, mutta sekä valmentaja että urheilija vakuuttavat, etteivät ole käyttäneet kiellettyjä keinoja.

– Te kaverit olette olleet niin monta kertaa epäreiluja minulle, Farah tilitti toimittajille BBC:n mukaan sen jälkeen, kun hän jäi kakkoseksi Lontoon MM-kisojen 5000 metrillä.

– Faktaa on, että olen saavuttanut kaiken vain kovan työn kautta. Olen laittanut pallini peliin vuodesta toiseen ja saavuttanut paljon tälle maalle.”

– Joskus tuntuu todella oudolta, kun eräät tietyt ihmiset kirjoittavat jatkuvasti tiettyjä asioita, jotka he vain haluavat omiin juttuihinsa, Farah sanoo.

Farah juoksee vielä yhden ratakilpailun tänä kesänä, 5000 metriä Zürichin Timanttiliigassa. Sitten hän siirtyy maantiejuoksuihin. Seuraava iso tavoite on maratonilla.