Lauantaina nyrkkeilyn ystäville on tarjolla Olavinlinna Boxing Night -tapahtuma, joka huipentuu suomalaisnyrkkeilijä Niklas Räsäsen otteluun Patrick Mendya vastaan.

Räsäsen valmentaja Pekka Mäki tietää, että kymmeneräinen ottelu tulee olemaan iso haaste Räsäselle.

– Se on kaksi erää vaille mestaruusottelun tasoa. Siinä kuitenkin otellaan 39 minuuttia ja se on pitkä. Ei se briteissä asuva ghanalainen ole tänne häviämään lähtenyt. Vaikka hänellä on vähän voitokas rekordi, lähellä fifty-fiftyä, hän on silti otellut tosia kovia kavereita vastaan maailmalla, Mäki kertoo.

– Se ei tule olemaan Niklakselle helppo matsi. Se pitää lähteä purkamaan järkevästi ja ottelun ensimmäisestä erästä asti. Olemme kyllä hyvin valmistautuneet ja tiedetään sitä taktiikkaa siitä. Olen aiemminkin sanonut, että jos Niklas pystyy sen ottelun keskeyttämään, niin se on tosi hyvä tulos sitä vastustajaa vastaan. Hän on tosiaan hävinnyt keskeytyksellä vain kerran aiemmin.

Kotimaan muilla lauantain tapahtumaan osallistuvilla nyrkkeilijöillä – Eva Wahlströmillä, Jose Sanchezilla ja Oskari Metzillä – ei tule Mäen mukaan olemaan myöskään helppoa.

– Varmaan joku voi hävitäkin. Siellä on ihan kilpailukykyiset matsit tarjolla, Metzia, Räsästä, Sanchezia ja Tuomo Erosta pääasiassa valmentava Mäki sanoo.

Olavinlinna Boxing Night näkyy ilmaiseksi Viasatilla. Viasat Open Weekend: linkki .

Conor McGregorin ja Floyd Mayweatherin välinen ottelu on maksullinen (Katso ottelu suorana Viaplayssa (linkki), mutta muuten Viasatin kanavat näkyvät viikonloppuna ilmaiseksi.