Lappeenrannan Urheilu-Miesten Elisa Neuvosen mainio kilpailukausi sai yllätyskuorrutuksen, kun hän käveli kolmanneksi Universiadien 20 kilometrillä Taipeissa Taiwanissa.

Ankara, yli 30 plusasteen helle söi vauhtia, joka näkyi ajoissa. Neuvonen varmisti pronssimitalin tasaisella vauhdinpidolla ajalla 1.42.50.

– En ollut varautunut siihen, että voisin olla mitaleilla. Olin kyllä haaveillut siitä, mutta kun katselin tilastoaikoja, en pitänyt sitä realistisena, Neuvonen sanoi.

Kilpailun voitti Ukrainan Inna Kashina ajalla 1.39.44. Kiinan Xia Zhang oli toinen (1.41.18). Neuvosen menestys irtosi maltilla ja kilpailun loppuun löytyneellä kirivaihteella.

Neuvosen mitali oli yleisurheilun kolmas Taipeista. Juuso Hassi oli aiemmin toinen kymmenottelussa ja Jenni Kangas kolmas keihäänheitosta.

Hassi kokosi Taipeissa 7566 pistettä. Kisan voitti Australian Kyle Cranston 7687:lla pisteellä ja pronssille otteli Uuden-Seelannin Aaron Booth (7523).

– Tunnelmat ovat mahtavat, kun ensimmäisen kerran isommissa kisoissa pääsin mitalisijalle. Oli kyllä raskas ottelu, sen verran kuumaa on ollut yötäpäivää, Hassi virnisteli hopea kaulassaan.

Kangas heitti keihäässä heti avauskierroksella ennätyksensä ja kesän kotimaisen kärkituloksen 60,98, joka kesti mitalituloksena loppuun asti. Keihäskisan voitti Puolan Marcelina Witek tuloksella 63,31 ja hopealle heitti Japanin Marina Saito (62,37).

– Jotenkin en edes tajua mitä on tapahtunut. Oli hienoa saada yksi onnistunut heitto ja sillä ennätys. Ihan mahtavaa olla mitaleilla. Olosuhteet olivat näin illalla hyvät, karsinta oli paljon kuumempi, Kangas jutteli.

Lähde: SUL-tiedote