Suomi kohtaa maanantaina lentopallon miesten EM-kisoissa Serbian, joka on ainoa jatkopaikkansa jo varmistanut joukkue Gdanskin alkulohkossa. Serbia voitti Puolan 3-0 ja Viron niukasti 3-2.

Puolan, Suomen ja Viron osalta mahdollinen jatkopaikka tai putoaminen jatkosta ratkeavat vasta maanantain peleissä. Kaikki on vielä auki. Järjestyksen ratkaisee ensinnä voittojen määrä, sitten sarjapisteet, eräsuhde, eräpisteiden suhde ja lopuksi keskinäinen ottelu. Suomi voitti Viton 3-2, mutta hävisi Puolalle 0-3.

– Serbia on Puolan tyylinen joukkue. Sillä on kolme maailmanluokan keskitorjujaa ja erinomaiset yleispelaajat Nemanja Petric ja Uros Kovacevic. Hakkureista Aleksandar Atanasijevic on ollut maailmanluokan iskijä, mutta Drasen Luburic on ottamassa hänen paikkaansa. Luburic ei ehkä lyö niin kovaa, mutta hän on kärsivällinen ja hänellä on hyvä ulottuvuus. Passari Nikola Jovanovicin pelaamisesta on löydetty jotain asioita, joihin voidaan iskeä kiinni, Suomen maajoukkueen pelianalyyseistä vastaava apuvalmentaja Mikko Häyrinen kertoo.

– Serbian aloituksessa on todennäköisesti viisi hyppysyöttäjää ja hyppyleijaa käyttävä Jovanovic.

– Hyppysyöttöjä tulee siis vastustajalta paljon kuten Puola-pelissäkin. Niin kuin aina, syöttö ja vastaanotto tulevat olemaan tässäkin pelissä suuressa roolissa, Häyrinen sanoo.