Intialainen Man Kaur ei näillä näkymin pääse osallistumaan veteraanien yleisurheilun Aasian mestaruuskisoihin Kiinassa.

101-vuotias Kaur oli otsikoissa jo keväällä. Tuolloin nainen otti osaa veteraanien MM-kisoihin Uuden-Seelannin Aucklandissa. Kaur oli ainoa osallistuja yli 100-vuotiaiden sarjassa (uutinen).

Kaur oli tähdännyt nelisen kuukautta tiistaina Kiinan Rubaossa alkaviin Aasian mestaruuskisoihin. Haave koki rajun takaiskun, kun Kiinan suurlähetystö eväsi viisumin.

– Tulimme Delhiin viime viikolla ja toimitimme viisumihakemuksen yhdessä Intian veteraanien yleisurheiluliiton kirjoittaman kirjeen kanssa. Kiinan suurlähetystön virkamiehet sanoivat, että he ovat hylänneet hakemuksen, Kaur sanoi The Indian Expressille.

– Olen fyysisesti ja henkisesti valmis kilpailuihin ja tällaiset pettymykset eivät voi minua estää, Kaur jatkoi.

Kaur harjoittelee yhdessä poikansa, 79-vuotiaan Gurdev Singhin kanssa. Singh ei voi käsittää, että miksi kiinalaiset eväsivät hänen äidiltään pääsyn maahan.

– Otimme osaa Aasian mestaruuskisoihin Kiinassa vuonna 2013. Mitä harmia 101-vuotias ja 79-vuotias voivat tehdä, paitsi tähdätä mitaleille, Singh kyseli.

Kaur aloitti juoksu-uransa 93 vuoden iässä. Teräsrouva suunnitteli osallistuvansa Kiinassa 100 ja 200 metrin juoksuihin, keihääseen ja kuulantyöntöön.

Kaksikko kääntänee seuraavaksi katseensa ensi vuonna Espanjassa pidettäviin veteraanien MM-kisoihin.

– Hän on valmis kilpailuihin ja syömme edelleen vehnän ja kikherneen oraasta tehtyjä pasteijoita. Se pitää meidät terveenä. Jos luoja suo, niin kilpailemme molemmat ensi vuonna Espanjassa, Singh sanoi.