Noora Tamminen, Ursula Wikström, Minea Blomqvist-Kakko ja Krista Bakker tähdittävät tänään 14:n naisammattilaisen pro-amia, joka on lajissaan ensimmäinen Suomessa, golfpiste.com kirjoittaa.

Siuntion Pickala Golfissa käytävän 18 reiän kisan päällimmäinen tavoite on tarjota naisammattilaisille työpäivä, josta kaikki 14 ammattilaista saavat peruskorvauksen, eli 500 euroa, kassan pohjalle.

Neljä ensimmäistä saavat lisäksi palkintorahaa, voittajan osuus on 4 500 euroa. Yhteensä rahaa jaetaan noin 15 000 euroa.

Kisa on peräisin itsekin Pickalassa kisaavan Linda Henrikssonin ideasta. Sivusto muistuttaa, että suomalaispelaajat ovat jo pitkään tuskailleet auttamattoman pienen vuotuisen kilpailutarjonnan suhteen.

Lauantainen kisa kuitenkin tarjoaa kalenteriin tasokkaan kisan.

– Ideani nähtiin kannatettavana. Pickalassa on vahva naistoimikunta, joka lähti yhdessä seuran puheenjohtaja Timo Eskelin kanssa projektiin mukaan. Tavoite oli löytää kisakalenterista sellainen päivä, jolloin kaikki parhaat pääsisivät mukaan ja rakentaa siihen kierroksen mittainen pro-am, alkukaudesta Let Access -kiertueen Sveitsin kisan voittanut Henriksson sanoo Golfpisteen jutussa.

Sivusto kertoo, että koska naisten oma Finnish Tour -sarja ei toteutunut, pelaavat naiset Pickalan ammattilaiskisan lisäksi kauden kahdessa viimeisessä kisassa miesten kanssa samassa sarjassa.

Miesten Finnish Tourin vuoden viimeiset kisat ovat ohjelmassa ensi viikonloppuna ja kahden viikon päästä Helsingissä. Lisäksi syyskuussa kisataan vielä karsinta vuodelle 2018.

– Rakennamme tästä niin hyvän pilotin kuin mahdollista. Haluan uskoa, että naisten kilpagolfin edistämiseksi Suomessa voisi vastaavia pelata tulevina vuosina enemmänkin, Henriksson sanoo historiallisesta kisasta, joka toimii lähtölaukauksena naisten kotimaisille ammattilaiskisoille.

Voit lukea sivuston jutun kokonaisuudessaan täältä.