Vuoden 2018 talviolympialaiset pidetään Etelä-Koreassa Pyeongchangissa, joka on ainoastaan 80 kilometriä Pohjois-Korean rajasta.

Pohjois-Korean ydinkokeet ovat kiristäneet maailmanpoliittista tilannetta ja aiheuttaneet yleistä huolta turvallisuudesta.

Kansainvälisen hiihtoliiton FIS:n puheenjohtaja Gian-Franco Kasper pelkäsi äskettäin, että Pohjois-Korean uhkaava tilanne olisi jopa karkottamassa olympiaväkeä pois Pyeongchangista.

– Pelkään sitä, että jotkut maat saattavat boikotoida kisoja, koska ovat huolissaan urheilijoistaan, sanoi Kasper uutistoimisto AFP:lle.

Etelä-Koreassa ja kansainvälisessä Olympiakomiteassa isoa uhkaa ei kuitenkaan nähdä, mikäli pari asiaa saadaan maaliin. Etelä-Korean presidentti Moon Jae-in tapasi KOK:n puheenjohtaja Thomas Bachin YK:n päämajassa 19. syyskuuta. Moon korosti, että Etelä-Korea tulee järjestämään ”Rauhan olympialaiset” [Olympics of Peace].

– PyeongChangin olympiakisat rauhoittaa tilannetta ja luo rauhaa sekä vakautta alueella, sanoi Moon Korea.net-sivustolla.

Etelä-Korea on esittänyt olympiarauhan julistamista, joka alkaisi vähän ennen olympiakisojen starttaamista. Pohjois-Korealla on iso rooli ensi talven olympiakisojen onnistumisen suhteen.

– Olympiarauhan julistamislauselmasta äänestetään YK:n yleiskokouksessa 13. marraskuuta. Jos se hyväksytään, ei ole mitään syytä olla huolissaan turvallisuudesta. Jos Pohjois-Korea osallistuu olympialaisiin, turvallisuus taataan vielä paremmin.