Brasilialainen painonnostaja Fernando Reis osallistuu sittenkin lajinsa MM-kisoihin marras-joulukuun taitteessa.

Maansa paras painonnostaja on ajautunut ilmiriitaan Brasilian painonnostoliiton presidentin Enrique Monteron kanssa. Reis kritisoi Monteroa julkisesti Rion olympialaisten jälkeen, ja Montero aloitti ajojahdin Reisia kohtaan.

Montero linjasi aiemmin tänä vuonna, että kesäkuussa Miamissa pidettävät Pan-Amerikan mestaruuskisat ovat ainoa mahdollisuus lunastaa paikka MM-kisoihin. Montero ei kuitenkaan valinnut Reisia Brasilian joukkueeseen Pan-Amerikan kilpailuihin.

Tämän jälkeen Reis ryhtyi oikeustoimiin. Sao Paulon oikeusistuimen päätöksellä Reis voitti kanteen Monteroa vastaan, ja hän osallistui Amerikan mantereen mestaruuskisoihin kesällä itsenäisenä urheilijana. Reis voitti yli 105-kiloisten sarjan suvereenisti yhteistuloksella 428 kiloa.

Pan-Amerikan painnostoliitto ja Kansainvälinen painonnostoliitto IWF puoltavat urheilijaa ja Reis on Brasilian ainoa edustaja parin kuukauden päästä käytävissä MM-kisoissa.

– En juhli tätä päätöstä, sillä häpeän maani puolesta. Olen hyvin turhautunut, Reis sanoi insidethegamesille.

– Häpeän tätä tilannetta, häpeän Enrique Monteroa, häpeän brasilialaisen urheilun puolesta. Tämä mies haluaa vain vahingoittaa minua ja uraani, Reis jatkoi.

Rion olympialaisissa viidenneksi nostanut Reis on yksi MM-kisojen mitaliehdokkaista.

– IWF kertoi minulle, että saan kilpailla MM-kisoissa. He olivat järkyttyneitä siitä, että mitä Miamin Pan-Amerikan kisojen suhteen tapahtui. He tukivat minua. Brasilian liitosta kukaan ei ole puhunut kanssani, enkä ole kuullut Monterosta, Reis selvitti.