Aitajuoksija Oskari Mörö, kävelijä Jarkko Kinnunen, kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä ja moukarinheittäjä Merja Korpela ovat Suomen joukkueeseen nimettyjen urheilijoiden valintojen myötä maamme kapteenit yleisurheilun Suomi-Ruotsi -maaottelussa Tukholmassa.

Nelikko ei hätkähdä, vaikka sinivalkoinen poppoo viikonlopun taistoon haastajana lähteekin ainakin tilastojen valossa.

– En ole tilastoja katsonut, eikä niitä kuulukaan katsoa. Ne kun eivät vaikuta lopputulokseen, Mäkelä tuumii yleisurheilu.fi-sivulla.

– Jokainen lähtee Ruotsi-otteluun sillä tavoitteella, että taakse jää mahdollisimman monta ruotsalaista, Mörö puolestaan sanoo sivustolla.

Kokeneemmasta kaartista moukaria linkoava Korpela tietää, että ruotsalaisurheilijat ovat kovia venymään. Toisaalta, oman ruudun hoitaminen ja joukkuekavereiden kannustaminen vie pitkälle.

– Oma ja joukkueen tulos on usein pienistä asioista kiinni. Ruotsalaiset ovat tosi kovia venymään. Pitää jaksaa keskittyä omaan suoritukseen todella hyvin loppuun asti ja tsempata maajoukkuekavereita, Korpela sanoo.

Ruotsi on voittanut ottelun miehissä peräti viisi kertaa putkeen, naisissa voitot ovat kahden viime syksyn ajalta tasan 1-1.

Viikonlopun ottelu alkaa lauantaina ja päättyy sunnuntaina.