Ammattinyrkkeilijä Juho Haapoja ilmoitti maanantaina Facebook-profiilin viestissään, että hänen uransa on ohi. 37-vuotias nyrkkeilijä otteli viikonloppuna Kauhavalla tappiollisessa EU-mestaruusottelussa Alexandru Juria vastaan.

– Lauantaina 21. lokakuuta tuli meikäläisen nyrkkeilyura tiensä päähän. Ilman mitään katkeruutta tai valittamista on aika jättää kehät nuorempien ”tryskättäväksi”, ei vaan jaksa enää. Vanha mies, Haapoja kirjoitti.

Tekstistä voi päätellä sen, että Haapoja on saavuttanut enemmän kuin mitä hän ehkä itse uskalsi odottaa. Lääke tähän oli määrätietoisuus, työnteko ja sivullisten kommenttien sulkeminen ulos omasta päästä.

– Olihan tuo melkoinen matka, kun katsoo taaksepäin. Tuli tehtyä itsellekin uskomattomia juttuja. Esimerkiksi, kun aloitin ”ammattilaisena”, en kuvitellut ikipäivänä voittavani raskaansarjan Suomen mestaruutta, saati alemman raskaan Euroopan Unionin mestaruutta.

– Mutta niin vaan kun puski menemään määrätietoisesti, teki kovasti töitä välittämättä sivullisten mielipiteistä, niin mahdottomasta tuli pikkuhiljaa mahdollista, Ylihärmästä lähtöisin oleva nyrkkeilijä viestitti.