Alppihiihdon maailmancup jatkuu Suomen Levillä tulevana viikonloppuna.

Alppisirkus käynnistyi lokakuun lopulla Itävallan Söldenissä, tosin ainoastaan naisten osalta suurpujottelulla, sillä miesten kilpailu peruttiin kovan tuulen vuoksi.

Näin ollen maailmancup polkaistaan käyntiin toden teolla Leviltä. Naiset pujottelevat lauantaina ja miehet sunnuntaina.

– Huomioarvo Leviä kohtaan nousee entisestään, kun miesten kisa Söldenissä peruttiin. Se on Levin kisatapahtumalle erittäin hyvä asia. Alppimaailman huomio kiinnittyy tänne ja täällä päästään kisaamaan hyvissä olosuhteissa, Suomen alppimaajoukkueen päävalmentaja Janne Haarala iloitsi SuomiUrheilulle.

Haaralan mukaan Levin kisarinne on hyvässä kunnossa.

– Täällä oli jo viime viikolla loistavat olosuhteet. Maanantaina tuli loskaa 15 senttiä ja kaikki treenit peruttiin. Sään pitäisi kylmetä loppuviikkoa kohden ja pakkasta olla muutama aste. Jos näin käy, niin mäki on varmasti kunnossa ja se takaa kaikille tasapuoliset olosuhteet, Haarala ennakoi.

Vahva suomalaisedustus

Suomen värejä tulevana viikonloppuna edustaa yhdeksänhenkinen joukkue. Naisten puolella laskevat Riikka Honkanen, Hilla Hannola ja Kia-Emilia Hakala.

Miehissä rinteeseen pääsevät Jens Henttinen, Joonas Räsänen, Victor Malmström, Teddy Takki, Robin Bäck ja Arttu Niemelä.

– Odotukset ovat odottavaiset. Olemme harjoitelleet laadukkaassa seurassa. Täällä on ollut Ranskan, Saksan ja Norjan miesten maajoukkueet kokonaisuudessaan. Harjoitusvauhti on ollut lupaavaa, Haarala kommentoi.

– En näe, että toiselle kierrokselle yltäminen eli TOP30-sijoitukset olisivat utopiaa. Naisissa on myös mahdollista pärjätä, Haarala huomautti.

Päävalmentaja muisteli, että edellisen kerran suomalaislaskija on yltänyt pujottelussa maailmancupissa toiselle kierrokselle vuonna 2014.

Santeri Paloniemi taitaa olla viimeisin. Turhan pitkään on odoteltu seuraavaa kertaa. Nyt olisi hyvä tilaisuus murtautua toiselle kierrokselle. Lähellä ollaan oltu muutaman kerran. Toivottavasti nyt tilanne muuttuu, Haarala summasi.