Seksuaalisen väkivallan tapauksia on paljastunut urheilun maailmassa huomattavan paljon tänä syksynä. Tenniksessä tuoreimpien järkytysten joukkoon liittyy brittiläisen tennisvalmentajan Daniel Sandersin tapaus. 42-vuotias nuorten valmentajana toiminut Sanders tuomittiin heinäkuussa kuuden vuoden vankeuteen alaikäisen tytön seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Britannian tennisliitto LTA on vihdoin vuosien jälkeen myöntänyt julkisesti epäonnistuneensa valmentajasta tehtyjen valitusten tutkinnassa.

Sandersista tehtiin ensimmäisiä valituksia jo vuonna 2021, mutta brittitenniksen lajiliitto Lawn Tennis Association ei ottanut syytöksiä tarpeeksi tosissaan. Nyt vasta viiden vuoden jälkeen LTA on myöntänyt virheensä ja pahoitellut toimettomuuttaan julkisesti.

Valmentajasta tehtiin useita merkittäviä kanteluja vuosien mittaan. The Guardianin mukaan yksi Sandersista varoittanut oli paikallinen poliisin ylitarkastaja Richard Hughes. Poliisimies huomautti Wrexhamia siitä, että Sanders oli ahdistellut hänen tenniskeskuksessa pelaavaa tytärtään ja valmentajan sopivan seksuaalirikollisen profiiliin.

Britannian isoimpien tenniksen valmennuskeskuksiin kuuluvan Wrexhamin päävalmentajana toiminut Sanders on tunnettu nimi saarivaltion tennispiireissä. Hän toimi hetken aikaa muun muassa Jamie Murrayn valmentajana ja pelasi aikoinaan Tim Henmanin nelinpeliparina.