Venäläiset kelkkailijat Alexander Kasnajov, Ilvir Khuzin, Vasiliy Kondratenko ja Aleksei Pushkarev voittivat kultaa kansainvälisen kelkkailuliiton IBSF:n Whistlerin maailmancupin kilpailuissa. Joukkue on kuitenkin Olympiakomitean ”Oswaldin komissionna” tunnetun tutkintaryhmän kiikarissa muiden venäläisurheilijoiden ohella.

Neljän miehen joukkue osallistui myös Sotshin talviolympialaisiin vuonna 2014, joista saavutettu pronssimitali on tutkinnan myötä vaarassa. Venäläisten joukkuetoveri Alexander Zubkov diskattiin jo aiemmin Sotshin olympialaisista. Lauantaina Kasnajov ja Pushkarev osallistuivat kahden miehen joukkueiden kelkkakisaan, jossa heidän kelkkaansa oli ripustettu protestilippu. ”Truth is on our side”, lipussa julistettiin, viitaten syytöksiin Venäjää kohtaan.

Venäjän osallistuminen Etelä-Korean talviolympialaisiin on vaarassa aiempien doping-paljastusten ja käynnissä olevan tutkinnan vuoksi. Kaksi vuotta sitten venäläisille urheilijoille langetettiin yleinen kilpailukielto Sotshin olympialaisissa paljastuneesta valtion tasolta johdetusta kiellettyjen aineiden käytöstä.

Kelkkailun kisakiertue siirtyy seuraavaksi Saksan Winterbergiin joulukuun alussa.