Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen ja Michiganin Staten yliopiston voimistelijoiden entinen lääkäri Larry Nassar on myöntänyt syyllisyytensä oikeudenkäynnissä, missä häntä syytetään lukuisista nuorten naisten seksuaalisista hyväksikäytöistä. Nassaria uhkaa vähintään 25 vuoden vankilatuomio.

Nassar myönsi syyllisyytensä yhteensä seitsemään hyväksikäyttötapaukseen. Rikokset tapahtuivat yleensä lääkärin klinikalla, ja Nassar väitti uhreille tekojen kuuluvan lääketietellisiin hoitoihin.

Entistä maajoukkuelääkäriä syytetään samanlaisista rikoksista myös naapurimaakunnassa. Siellä hänen uhriensa lukumäärä on kammottavat 125 naista. 54-vuotias Nassar menetti lääkärin lupansa huhtikuussa.

Lääkärin uhrien joukkoon kuuluvat muun muassa olympiatähdet Aly Raisman, McKayla Maroney ja Gabby Douglas.

– Oli jo aikakin, että Nassar myöntää syyllisyytensä tekoihinsa. On uskomattoman ällöttävää, että kunnioitettu ja arvostettu olympiajoukkueen lääkäri kykeni vainoamaan näin useita naisia niin pitkään. Ennen kuin ymmärrämme täysin millaisia vikoja järjestelmässämme on, emme voi luottaa siihen ettei tällaista tapahdu uudelleen, Raisman kirjoitti Twitter -päivityksessään.

Nassarille esitetyn rikosvastuun huojennussopimuksen mukaan häntä odottaisi vähintään 25 vuoden vankiltatuomio. Tuomari saattaa langettaa minimituomioksi kuitenkin jopa 40 vuotta.

Lääkärin lupansa menettänyttä Nassaria syytetään myös Eatonin maakunnassa, jossa hän toimi myös voimisteluseuran lääkärinä. Hän saa myös pian tuomio lapsipornografiasyytteistä.